Aandachtspunten

Drink voldoende water
Ons lichaam bestaat voor circa 70% uit water en het is dan ook essentieel is voor ons lichaam. Het is algemeen aanvaard dat we minimaal 2 literwater per dag zouden moeten drinken. Na een Bowen behandeling is dit zo mogelijk nog belangrijker, omdat Bowen therapie onder andere het afvoeren van afval- en gifstoffen stimuleert. Deze kunnen door het water worden opgenomen en verlaten het lichaam vervolgens op natuurlijke wijze. Let op, dat het om 2 liter water gaat; koffie en thee bijvoorbeeld tellen niet mee. Sterker nog, zij ontrekken vocht aan het lichaam en onze lichaamscellen functioneren beter wanneer ze op het juiste niveau gehydrateerd zijn.

Beweeg voldoende
Op de dag van behandeling is het belangrijk, dat u minimaal eens per half uur opstaat en de benen strekt. Voldoende beweging is van belang, omdat hiermee het lymfesysteem wordt gestimuleerd. Zeker bij een zittend beroep is het aan te bevelen hier bewust mee om te gaan. Het lichaam dient echter ook weer niet te zwaar belast te worden of aan extreme hitte of kou blootgesteld te worden.

Onderga geen andere therapieën
Voor een optimaal resultaat van de Bowen behandeling is het verder van belang dat in de dagen voor en na de behandeling in principe geen andere therapieën (manuele therapie, accupunctuur, massage, etc.) worden gevolgd tenzij hier een medische noodzaak voor is. De verwerking van de Bowen behandeling en de daarop volgende correcties kunnen immers tot enkele dagen na de behandeling plaatsvinden. Andere therapieën kunnen het effect van de Bowen behandeling teniet doen, omdat ook zij een veelheid aan signalen richting de hersenen sturen. De fijngevoelige Bowen signalen lopen dan het risico als het ware in het ‘gedrang’ ten onder te gaan. Dit is ook de reden waarom tussen twee opeenvolgende Bowen behandelingen in principe minimaal een aantal dagen moet zitten.


Onderhoud

Zeker als u door uw werk of privé omstandigheden een verhoogd risico loopt, overweeg dan een regelmatige, bijvoorbeeld maandelijkse ‘onderhoudsbehandeling’ Bowen om gezondheidsproblemen voor te blijven. Klachten ten gevolge van een verkeerde houding (staand werk of autorijden), langdurige of veelvuldige belasting (tillen van kinderen of zwaar tillen tijdens werk), RSI (computer- en kantoorwerk) en stress vragen om problemen op langere termijn. Deze problemen kunnen geminimaliseerd worden met één of meerdere behandelingen oefentherapie Cesar. Een auto wordt doorgaans ook voor preventief onderhoud naar de garage gebracht en ons lichaam verdient op zijn minst dezelfde aandacht.

Terug