Verloop van een behandeling

Bij aanvang van de eerste sessie wordt een anamnese opgesteld. Dit is een intakegesprek betreffende uw medische geschiedenis, uw klachten en eventuele vroegere verwondingen, ongelukken of operaties. Met deze gegevens bepaalt de Bowen therapeut vervolgens de aanpak van uw behandeling. De behandeling zelf neemt ongeveer 30 tot 45 minuten in beslag.

De behandeling zelf vindt plaats in een ontspannen sfeer. Dit is belangrijk, omdat het lichaam zich dan volledig en zonder afleiding kan concentreren op de behandeling. In principe wordt u behandeld op een comfortabele behandeltafel. Het is echter ook mogelijk om cliënten zittend (bijvoorbeeld in een rolstoel) te behandelen. Het uitgangspunt is altijd, dat de cliënt zich in een voor hem of haar meest comfortabele positie bevindt. Vaak zal er een rustgevende achtergrondmuziek te horen zijn om het gevoel van ontspannenheid nog verder te versterken en eventuele storende achtergrondgeluiden te dempen. Het is dan ook geen uitzondering dat een cliënt tijdens de behandeling (bijna)in slaap valt.

Regelmatige pauzes: een Bowen behandeling is enigszins afwijkend van andere therapieën door de regelmatige pauzes. Tussen elke serie van enkele zogenaamde Bowen ‘moves’ laat de therapeut de cliënt gedurende enkele minuten met rust. Dit is bedoeld om het lichaam maximale concentratie op de gegenereerde signalen te geven.
In het algemeen ervaren de meeste cliënten dat ze al heel snel ontspannen voelen. 

 

Terug