Voor wie oefentherapie?

Oefentherapie Cesar richt zich op kinderen, jong volwassenen en ouderen en is voor zowel vrouwen als mannen. Ongeacht de klacht of aandoening, is de therapie gericht op het gehele lichaam.
De cliënt krijgt een individueel behandelprogramma waarin hij werkt aan een blijvende verbetering van zijn totale houdings-, bewegings- en adempatroon.

Klachten waarmee men naar een oefentherapeut kan gaan zijn o.a.:

Chronische rugklachten, nek/schouderklachten, spanningsgerelateerde klachten zoals hyperventilatie of hoofdpijn klachten.                                                                                                                         Tengevolge van zwangerschap b.v. bekkenklachten, bekkenbodemklachten zoals incontinentie.            Astma, COPD, reuma, fybromyalgie, artrose, Scheuermann, Bechtrev, Parkinson etc.

 

Oefentherapie Cesar en Ouderen

Oefentherapie Cesar is voor iedereen, met of zonder klachten, die verantwoord wil bewegen. Voor iedereen die door allerlei oorzaken beperkt wordt in het dagelijks functioneren en daardoor steeds minder doet.

Voor specifieke doelgroepen, zoals mensen met klachten aan heupen en knieën, hart- en vaatkwalen, osteoporose, artrose, reuma en ook diverse neurologische ziekten zoals bij voorbeeld de ziekte van Parkinson. Velen krijgen bij het stijgen der jaren problemen met het bewegingsapparaat. Bij klachten kunt u voor een behandeling door uw arts naar een oefentherapeut Cesar verwezen worden. U kunt sinds juli 2008 ook zonder verwijzing naar de oefentherapeut Cesar.

Fit oud worden is ieders wens. In dat proces kunt u zelf een belangrijke rol spelen, door onder andere verantwoord te blijven bewegen. De uitdrukking ‘rust roest’ is in dit geval zeer toepasselijk.

Waarom bewegen?

  • verbetert de conditie
  • versterkt de spieren
  • verbetert de coördinatie, zodat de kans op vallen wordt verkleind
  • houdt de botten langer sterk
  • houdt het lichaamsgewicht op peil
  • leert het goed omgaan met klachten en beperkingen bij aandoeningen zoals osteoporose, reuma, artrose, ziekte van Parkinson
  • heeft een gunstig effect op de spijsvertering en de suikerstofwisseling

Terug